Werk

Ben je doof, slechthorend, doofblind of heb je een taalontwikkelingsstoornis? Heb je last van oorsuizen, overgevoeligheden voor geluiden of de ziekte van Ménière? Dan kan dat invloed hebben op het vinden en uitoefenen van je baan. Werkgevers en managers hebben vaak vooroordelen over mensen met een zintuiglijke beperking. Terwijl je gewoon een hele goede arbeidskracht kan zijn. Gelukkig wordt dat bewezen door diegenen die wel aan het werk zijn. Natuurlijk kan het zijn dat er enkele voorzieningen geregeld moeten worden om de communicatie te verbeteren en zullen collega’s soms rekening met je beperking moeten houden. Maar het is een misverstand dat je minder goed zou zijn in het werk dan mensen zonder zintuiglijke beperking.

Jou aan het werk helpen en houden, dat is ons doel. We zetten ons in voor goede wet- en regelgeving zodat er echte en eerlijke kansen zijn op het vinden en behouden van werk en geven ook voorlichting aan werkgevers.

In ons project Grow2work kun je zelf participeren als je doof of slechthorend bent. Grow2work is een community waar werkenden en werkzoekenden ervaringen en tips kunnen uitwisselen. Er worden inspirerende bijeenkomsten en trainingen georganiseerd die een bijdrage leveren aan het verstevigen van jouw positie op de arbeidsmarkt. Heb je werk of zoek je (ander) werk? Of wil je contact met andere doven of slechthorenden in eenzelfde positie? Wordt dan hier lid van de Grow2work community!

Als je eenmaal een baan hebt, wil je die ook graag behouden en je carrièrekansen vergroten. Op de site HoorWERKwijzer vind je tal van tips die je daarbij kunnen ondersteunen.

Onze websites over het thema Werk: